Regija     | 21.03.2020. 12:26 |

Milanović: Trenutno nisam za uvođenje totalne karantene

FENA Agencije

ZAGREB, 21. ožujka (FENA) - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u subotu da nije za olako potezanje vojske koja bi trebala pomoći policiji u kontroli građana, kao i da trenutno nije za uvođenje totalne karantene, istaknuvši da je ključno da su ljudi odgovorni i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu.

"Ključno je da svatko da takav doprinos, problem će biti puno manji. Ali problem će rasti još neko vrijeme, znamo sada više toga i o smrtnosti", kazao je Milanović prilikom obilaska ekspedicijskog kampa i šatora koje Hrvatska vojska podiže ispred Kliničke bolnice Dubrava za prihvat pacijenata zaraženih koronavirusum.

Upitan treba li vojska pomoći policiji u kontroli pridržavanja mjera socijalne distance, Milanović je ustvrdio da nije za "olako potezanje vojske", javila je Hina.

Komentirao je i najavljene mjere policijske kontrole građana na ulici, istaknuvši da trebamo paziti da i nama samima ne popusti samokontrola.

"Trebamo paziti da ne počnemo prepoznavati neprijatelja i ugrozu na svakom koraku", rekao je hrvatski predsjednik, dodavši da u ovom trenutku nije za uvođenje totalne karantene.

"Tu odluku vjerojatno neću donijeti ja, ja je mogu podržati, ali ne vidim potrebu za to u ovom trenutku. Totalna karantena, u ovom trenutku ne", poručio je.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo