Najave

Vanredna sjednica Vlade KS uz korištenje online konferencijskog sistema

Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, prvi put uz korištenje online konferencijskog sistema koji je instalirao Zavod za informatiku i statistiku KS, bit će održana danas s početkom u 10 sati

U radu sjednice online će učestvovati i članovi Štaba civilne zaštite KS, a po završetku je u 12 sati planirano održavanje pres-konferencije na kojoj će članovi Vlade javnost upoznati s donesenim odlukama.

Kako je saopćeno Službe za protokol i press KS, u skladu sa novim načinom obezbjeđenja audio-video materijala sa pres-konferencija iz Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, Televizija Kantona Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim predstavnicima medija preuzimanje live signala sa ove konferencije.

Kako je utvrđeno novim pravilima u odnosima s medijima, koji imaju za cilj zaštitu predstavnika medija, ali i uposlenih u Kantonu, audio snimak pres-konferencije sa fotografijama bit će proslijeđeni na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS, odmah nakon završetka konferencije.

Također, medijima će naknadno biti poslano i saopćenje za javnost.

(FENA) L.A.