Bosna i Hercegovina     | 22.03.2020. 09:05 |

Vanredna sjednica Vlade KS uz korištenje online konferencijskog sistema

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, prvi put uz korištenje online konferencijskog sistema koji je instalirao Zavod za informatiku i statistiku KS, bit će održana danas s početkom u 10 sati

U radu sjednice online će učestvovati i članovi Štaba civilne zaštite KS, a po završetku je u 12 sati planirano održavanje pres-konferencije na kojoj će članovi Vlade javnost upoznati s donesenim odlukama.

Kako je saopćeno Službe za protokol i press KS, u skladu sa novim načinom obezbjeđenja audio-video materijala sa pres-konferencija iz Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, Televizija Kantona Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim predstavnicima medija preuzimanje live signala sa ove konferencije.

Kako je utvrđeno novim pravilima u odnosima s medijima, koji imaju za cilj zaštitu predstavnika medija, ali i uposlenih u Kantonu, audio snimak pres-konferencije sa fotografijama bit će proslijeđeni na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS, odmah nakon završetka konferencije.

Također, medijima će naknadno biti poslano i saopćenje za javnost.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština KS o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku povodom Pesaha

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu