Bosna i Hercegovina     | 22.03.2020. 14:52 |

Ugašen požar u goraždanskom naselju Zupčići

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. marta (FENA) - Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde jutros su uspjeli ugasiti požar koji je jučer u popodnevnim satima izbio u mjesnoj zajednici Zupčići.

Starješina PVJ Goražde Benamir Uglješa podsjetio je da je požar lokalizovan sinoć ali da su se, zbog nepristupačnog terena i dijela koji je na deminerskim kartama označen kao sumnjiva površina, vatrogasci povukli sa požarišta.

- U međuvremenu je došlo do eksplozija minskih sredstava tako da su srećom izbjegnute teže posljedice. Tokom noći vatrogasci su obilazili požar koji se ponovo proširio u dijelu prema gradu, a u ranim jutarnjim satima nastavili gašenje koje je uspješno privedeno kraju - kazao je Uglješa.

Iz PVJ Goražde i ovom prilikom apelovali su na građane da izbjegnu paljenje vatre na otvorenom.

- Taj apel upućujemo u kontinuitetu ali nažalost nesavjesni građani to ne poštuju. Posebno u okolnostima kada je u cijeloj državi na snazi stanje prirodne nesreće zbog koronavirusa trebaju da vode računa i ne uzrokuju dodatne probleme i posljedice koje mogu biti kobne. Samo u posljednjih nekoliko dana imali smo 16 požara što je dokaz da je veća odgovornost građana i u tom smislu i više nego potrebna - kazao je starješina PVJ Goražde.

U MUP-u BPK Goražde čiji su pripadnici i sinoć bili na licu mjesta, potvrdili su da je požar u goraždanskom naselju Zupčići uzrokovao nesavjesni građanin. Počinilac je otkriven i slučaj je preuzela Kantonalna uprava za šumarstvo BPK Goražde – ističu u MUP-u BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Požar kod Šibenika od ponedjeljka ujutro gase i dva kanadera

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta