Regija     | 22.03.2020. 15:13 |

Čović: Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - S velikom tugom nas je zatekla vijest o posljedicama zemljotresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu - kazao je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

- Dozvolite mi ovim putem izraziti svoju zabrinutost i suosjećanje uime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje osobno - dodao je Čović.

Kako je napomenuo, Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć susjedne Bosne i Hercegovine, kao i svoga hrvatskoga naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenucima kada se uz sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, Hrvatska suočava i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe kakav je zemljotres.

- Velike nesreće i katastrofe ne poznaju prirodne i političke granice. One su izazov kako za cijelo čovječanstvo tako i ponajviše za zemlje u susjedstvu - istaknuo je Čović u saopćenju koje prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Naglasio je da duboko vjeruje da će se i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć i u budućnosti nastaviti promicati rješenja kojima će se omogućiti bolja međusobna suradnja kao dugoročan proces koncepta promišljanja i djelovanja, upravo kako bi u ovakvim trenucima bili solidarni i mogli pomoći jedni drugima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

New York potresao rijetki zemljotres

Tajvanski spasioci oslobodili devetero zarobljenih u otvorenom pećinskom sistemu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta