Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 08:35 |

Ajdinović: Suspendovan uhapšeni federalni sanitarni inspektor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović saopćio je da je suspendovan uhapšeni federalni sanitarni inspektor.

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije su 21. marta, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na Graničnom prijelazu Orašje uhapsili sanitarnog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove inicijala M. R. (1962.) koji se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Naime, navedena osoba se sumnjiči da je u svojstvu sanitarnog inspektora, na navedenom graničnom prijelazu 17. marta, za manju novčanu dobit propustio da izvrši sanitarnu kontrolu i naloži upravne mjere izolacije dvojici građana koji su se vraćali iz zemlje zahvaćene pandemijom koronavirusa te im omogućio ulazak u BiH.

Na snovu naredbe nadležnog suda, izvršen je i pretres službenih prostorija Sanitarne inspekcije koje je koristio osumnjičeni.

- Užasnut sam ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Federalne uprave za inspekcijske poslove i našim naporima koje poduzimamo kako bismo se svojim danonoćnim djelovanjem i zalaganjem svakog inspektora na granici oduprijeli opasnosti širenja pandemije koronavirusa i doprinijeli zaštiti zdravlja i života građana Bosne i Hercegovine. Ovakav užasan postupak pojedinca u ovim teškim vremenima kada Federalna uprava za inspekcijske poslove sa ionako iscrpljenim kadrovskim kapacitetima daje zadnji atom snage u najtežim poslovima koje trenutno obavljamo, za svaku je i najtežu osudu i mora biti najoštrije sankcionisan - rekao je Ajdinović, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Uhapšeni inspektor je s 21.3.2020. godine, odnosno odmah po lišenju slobode suspendovano, te će biti pokrenut zakonom predviđen postupak.

- Želim se zahvaliti Federalnoj upravi policije i kolegama koji su sudjelovali u ovim operativnim aktivnostima kako bi se ovo lice  blagovremeno udaljilo s dužnosti i suočilo s posljedicama svojih sramotnih i nečasnih djela - rekao je Ajdinović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović o prozivkama za prorusko djelovanje: HDZ i HNS provode europsku politiku

Muftijstvo mostarsko: Nećemo prihvatiti uzurpaciju vakufa i pravljenje novih etničkih linija

Udruženje boraca 'Patriotske lige' HNK: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu