Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 11:36 |

Općina Centar - Više od 400 građana zatražilo pomoć

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Nakon što su po nalogu načelnika Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, aktivisti Udruženja maloljetnih boraca te sarajevske Općine svakodnevno obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

 Osim podjele higijenskih paketa, aktivisti Udruženja pružaju pomoć rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova ili sa nekim drugim neophodnim potrebama.

-U toku jučerašnjeg dana dobili smo više od 400 poziva naših starijih sugrađana. Ljudi su uplašeni, trebaju pomoć. Pokušavamo odgovoriti na sve pozive i pomoći ljudima, navode iz Udruženja, saopćeno je iz Općine Centar.

Također upućuju apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu aktiviste Udruženja koji će za njih obaviti neophodni posao. Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti 24 sata dnevno su:

033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Pravo na pravdu u Livnu: Prijave građana i reakcije pravosuđa na zloupotrebe koncesija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta