Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 13:33 |

Kalesija - Načelnik Džafić razgovarao s predstavnicima Američke ambasade u BiH

FENA Saopćenje

KALESIJA, 23. marta (FENA) - Općinski načelnik Sead Džafić u radnu posjetu primio je predstavnike Tima za podršku civilno-vojnoj saradnji pri Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini Christophera Bakera, Roberta Moldonatoa i Ardiana Adžanela. 

Tema sastanka bila je pomoć mladim osobama s područja općine Kalesija, ali i iz entiteta Republike Srpska koji bi u ljetnim mjesecima učestvovali u radionicama i edukaciji iz oblasti medijske pismenosti. 

Dosta pozitivnih stvari od nevladinih udruženja kao i organizacija s kojima Općina Kalesija sarađuje smo čuli za načelnika koji je kao nezavisni kandidat došao na čelo Kalesije. Naša želja je da u saradnji sa Općinom napravimo edukaciju u koju ćemo uključiti srednjoškolce iz Kalesije, ali i iz entiteta Republika Srpska, kazao je Christopher Baker. 

On ističe da je edukacija dio projekta pomirenja mladih osoba u Bosni i Hercegovini i da će ona biti nakon Kalesije održana i u drugim gradovima u našoj državi. 

Roberto Maldonato je mišljenja da će dosta mladi kroz ovaj projekat naučiti te da će jedni drugima biti od pomoći kroz naredne edukacije i projekte koje bude realizirala Američka ambasada. 

Također, Maldonato je pohvalio dosadašnju saradnju općine Kalesija s predstavnicima Američke ambasade u Bosni i Hercegovini istakavši da je jako bitno da se na pozicije biraju ljudi i osobe koji ne dolaze iz politike i koji žele promjene u svojoj lokalnoj zajednici. 

Načelnik Džafić je kazao da će sve učiniti da se Općina uključi u realizaciju svih projekata koji se tiču pomoći mladim osobama da se educiraju i da se uključuju u društvene aktivnosti te na taj način pomažu sebi ali i lokalnoj zajednici iz koje dolaze. 

Nakon Općine Kalesija, predstavnici Američke ambasade su posjetili i predstavnike medijske kuće nezavisni Radio Feral, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Ambasador Slovačke Hloben posjetio CIKBiH: Unaprijediti izborni proces uvođenjem novih tehnologija

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'