Servisne informacije     | 23.03.2020. 17:36 |

BIHAMK -Granični prijelazi sa susjednim državama otvoreni samo za vozače kamiona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji  se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Pojačan je ulazak teretnih vozila u našu zemlju na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je noćas od 18 do pet sati sutra ujutro.  Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20  do pet sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu, a povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, u vremenu od 09 do 15 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo