Svijet     | 24.03.2020. 10:31 |

Čokoladni proizvodi za zdravstvene radnike u francuskim bolnicama

FENA Internet

PARIZ, 24. marta (FENA) – U jeku borbe s koronavirusom vodeći proizvođači čokoladnih proizvoda, poput belgijskoga Pierrea Marcolinija i francuskog Jacquesa Genina odlučili su zdravstvenim radnicima pariskih bolnica isporučiti velike zalihe čokolade i slastičarskih proizvoda u znak zahvalnosti za njihov požrtvovni rad, piše Le Monde.

"Poslati im čokoladu i slastičarske proizvode možda i nije tako važno u ovom trenutku, no sigurno će ih obradovati", stoji u saopćenju firme Pierre Marcolini. 

Francuski proizvođač čokoladnih proizvoda Jacques Genin najavio je da će medicinskom osoblju na prvoj liniji odbrane od koronavirusa poslati gotovo 400 kg čokolade, nadajući se da će im slatki zalogaji "pružiti spokoj i dati im snage da nastave dalje".

Akciji se pridružila i poduzeće Puyricard koja će svoje proizvode poslati u bolnice u Parizu, Marseilleu, Toulouseu i u okrugu Salon-de-Provence.

Poznati belgijski i pariski proizvođači čokoladnih proizvoda veliki dio prometa ostvaruju tokom uskršnjeg razdoblja.

Većina ih je već proizvela velike količine čokoladnih proizvoda koji se, zbog pandemije koronavirusa trenutno ne prodaju u trgovinama i gomilaju se na skladištima.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Fantastična ponuda za najbrže - Xiaomi 14 sa Redmi Pad tabletom na poklon

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon

WHO - Sjever Gaze ostao bez funkcionalne bolnice

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!