Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 11:26 |

Općina Centar - I Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' novac za respirator

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - U skladu sa zaključkom vanredne sjednice Općinskog štaba civilne zaštite, u budžetu Općine Centar osigurano je 60.000 KM za nabavku respiratora, za potrebe Opće bolnice 'Prim.dr. Abdulah Nakaš'.

Protokol o izdvajanju novca za tu namjenu potpisali su općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Opće bolnice Zlatko Kravić.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa, poduzima sve mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja te zarazne bolesti.

- Prošle sedmice donirali smo novac za nabavku respiratora Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Pokrenuli smo i proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta Sarajevo. U punom kapacitetu, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, smo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve, što je u našoj moći, da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić, navode iz Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić iskoristili su priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju nepotrebna kretanja, posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu