Korona virus

Građani u BPK Goražde poštuju policijski sat

Tekst: Elma Geca, Foto/Fena: Elma Geca

GORAŽDE, 24. marta (FENA) – Građani Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde uglavnom poštuju policijski sat, ali i zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina – potvrdila je ministrica unutrašnjih poslova BPK Nizama Rišljanin.

Naglasila je da je ovo ministarstvo sve svoje raspoložive kapacitete stavilo u svrhu obezbjeđenja poštivanja izdatih naredbi i mjera.

- Naši policijski službenici raspoređeni su u tri smjene s tim da po potrebi ostaju i duže da rade. Uglavnom, adekvatno su raspoređeni i ne sumnjamo ni u jednom trenutku da će moći odgovoriti svom zadatku. Sve naredbe i upute koje dobijamo, nastojimo provesti kako se od nas i očekuje, a s druge strane očekujemo i saradnju građana - istakla je Rišljanin.

Po njenim riječima, do sada nije bilo kršenja policijskog sata, kao i naredbe o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijim od 65 godina

- Prvu noć je evidentirano deset lica u vrijeme policijskog sata i ta lica su za početak upozorena. Međutim, ukoliko dođe do kršenja u narednom periodu morat ćemo raditi po sankcijama u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru gdje će sankcije biti kazne od 500 do 1.500 KM. Ukoliko postoje građani koji krše izdate naredbe, na raspolaganju je i naš broj telefona 038 221 125 i 122 putem kojih se ta lica mogu prijaviti kao i sve ostalo što nije u skladu sa naredbama koje su na snazi - kazala je ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde.

(FENA) L.A.