Servisne informacije     | 24.03.2020. 16:36 |

Upozorava se na ugažen snijeg i led na dionicama preko planinskih prijevoja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Upozorava se na ugaženi snijeg i led, posebno na dionicama preko planinskih prijevoja zapadne i jugozapadne Bosne. U tim područjima povremeno jak vjetar stvara snježne nanose, što dodatno otežava saobraćanje. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, za teretna vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BiH duga je kolona teretnih vozila na GP Bosanska Šamac.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu