Regija     | 24.03.2020. 18:57 |

Novih 18 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori

FENA Agencije

PODGORICA, 24. ožujka (FENA) – Crnogorski Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još 18 slučajeva korona virusa u Crnoj Gori. Time je broj oboljelih u toj zemlji porastao na 47.

Od 18 novih potvrđenih slučajeva 15 je povezano s prijašnjim slučajevima, dok su tri bez jasne epidemiološke povezanosti s već poznatim slučajevima.

Na bolničkom liječenju nalazi se sedam pacijenata koji su hospitalizirani u Kliničkom centru Crne Gore i svi su trenutno stabilnog zdravstvenog stanja. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 5.972 osobe.

Crna Gora za sada ima jedan evidentiran smrtni slučaj vezan za infekciju virusom covid-19.

Epidemiolog Senad Begić izjavio je za Radioteleviziju Crne Gore kako se u predstojećem razdoblju može očekivati porast broja zaraženih u Crnoj Gori.

"Udio asimptomatskih osoba koje mogu širiti bolest dalje, odnosno osoba koje imaju jako blage i nespecifične simptome, izgleda da je takav da oni imaju veliki utjecaj u širenju infekcije, što opravdava sve mjere koje smo, na vrijeme i jako rano počeli. Dakle, ono što znamo i ono što se donekle može predvidjeti je da u narednom periodu i dalje očekujemo priliv slučajeva, odnosno očekujemo otkrivanje novih slučajeva, kako iz kontakata koje su dosadašnji slučajevi ostvarili, tako i otkrivanje novih kontakata među putnicima u međunarodnom prometu koji su se u prethodnom periodu vratili u Crnu Goru", kazao je Begić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta