FENA biznis     | 25.03.2020. 10:07 |

Lactalis BH nastavlja sa humanom misijom: Uručena donacija Udruženju Pomozi.ba

FENA Saopćenje

 

Nakon što su ljekarima i medicinskom osoblju u kliničkim centrima širom naše zemlje, u okviru akcije „Mislimo na heroje u bijelom“, podijelili mliječne proizvode za jačanje imuniteta Dukat b-Aktiv, kompanija Lactalis BH nastavlja sa humanom misijom. 

Tako je Udruženju Pomozi.ba uručeno 10.000 komada jogurta Domaće blago od 180 grama, koji će dalje biti distribuirani korisnicima u stanju potrebe. 

„Zahvaljujući članovima i volonterima Udruženja Pomozi.ba, u teškim trenucima borbe protiv korona virusa, pomoć stiže i do najugroženijih kategorija našeg društva. Članovi Pomozi.ba su također heroji čiji angažman treba cijeniti, a naša podrška jedan je od načina da pokažemo da samo zajedničkim naporima možemo lakše prebroditi ovaj period“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH, istakavši da će u narednom periodu razmotriti i ostale vidove pomoći građanima i društvu. 

Udruženje Pomozi.ba već dugi niz godina aktivno pomaže socijalno ugrožene u našoj zemlji. Pokrenuli su veliki broj humanitarnih akcija prikupljanja novčanih i drugih oblika pomoći za bolesne i socijalno ugrožene. Jedna od posljednjih aktivnosti u borbi protiv pandemije korona virusa (COVID-19) bila je podjela više desetina hiljada zaštitnih maski prvenstveno za građane, ali i ljekare, sanitarne inspektore te usposlenike službi nadležnih za upravljanje kriznom situacijom.

 

Kontakt informacije:

McCANN Sarajevo

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121
nea.manjura@mccann.ba 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem, katolička zajednica upola manja

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu