Servisne informacije     | 25.03.2020. 16:16 |

Na GP Bosanska Gradiška pojačan promet a u Šamacu duga kolona teretnih vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Na dionicama preko planinskih prevoja, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima mjestimično ima poledice na kolovozu. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BiH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara BiH).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'