Sport     | 26.03.2020. 12:54 |

Hoeness: Transferi u nogometu nakon koronavirusa neće prelaziti 100 miliona eura

FENA Internet

MUNCHEN, 26. marta (FENA) - Bivši predsjednik Bayerna iz Münchena Uli Hoeness vjeruje da nakon pandemije koronavirusa transferi u nogometu u bliskoj budućnosti neće prelaziti 100 miliona eura. 

Pandemija koronavirusa ekonomski je pogodila sve lige svijeta, pa tako i njemačku Bundesligu. Utakmice su suspendovane do početka aprila, međutim očekuje se da će se suspenzija produžiti barem do 30. aprila, prenosi ESPN.

Njemački klubovi zarađuju od ulaznica, prijenosa i sponzora, međutim Hoeness ističe da će zarada ovisiti o tome da li će se utakmice uopšte igrati u ovoj sezoni. 

- Utakmice bez gledalaca ipak donose zaradu od tv prijenosa i ako se to desi, riješit ćemo egsistencijalne probleme za sezonu 2019/20. Međutim, ako se utakmice ne budu igrale do Božića, kako ukazuju najgore prognoze, cijela liga će doći pod znak pitanja. Vjerujem da će se dosta stvari u nogometu promijeniti, kao što su transferi igrača vrijedni više od 100 miliona eura - objašnjava Hoeness.

Dodaje da je u ovom trenutnu potrebno čekati razvoj situacije s pandemijom koronavirusa, te da su oni koji prognoziraju prerani povratak nogometa "šarlatani".  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta