Stranačke aktivnosti     | 26.03.2020. 13:08 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

 

Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar, poziva Krizni štab da pod hitno opremi mostarsku vatrogasnu službu i za pomoć u borbi protiv epidemije i za gašenje požara. Sad je uloga vatrogasaca višestruka, kaže on:

„Vatrogasci danas imaju višestruku ulogu. Jedna je i pomoć komunalcima u čišćenju i dezinfekciji ulica, što u Mostaru rade. Stoga su dezinfekciona sredstva, uz opremu za jednokratnu upotrebu poput maski i rukavica, ključna za vatrogasce. Osim pomoći komunalcima, oni svaki put nakon izlaska na teren moraju dezinficirati vozila i opremu. Također, dežure vatrogasaca se odvijaju u zajedničkim prostorijama, što je rizično u smislu eventualnog prenosa zaraze pa apelujemo i da se vatrogasci sporadično testiraju na virus. Ne možemo priuštiti sebi taj luksuz da nam se kompletna vatrogasna ekipa nađe u samoizolaciji jer nemamo obučenih ljudi da ih zamijene.

S obzirom na predstojeći period i pojačan broj požara koji se mogu očekivati tokom toplijeg dijela godine, pogotovo u Hercegovini, vatrogasci će biti ti koji će nam biti jednako potrebni koliko i naši heroji u bijelom i policajci. Ne možemo predvidjeti tok epidemije te samim tim ni protok roba, ali znamo da još uvijek možemo adekvatno snabdjeti vatrogasnu jedinicu da proljeće i ljeto budu maksimalno učinkoviti u ispunjavanju svojih zadataka. Pozivam stoga gradski krizni štab da na listu prioriteta stavi i opremanje vatrogasne jedinice u Mostaru.

Ovo vjerovatno nije samo mostarski problem te bi trebalo razmisliti da se u kriznom periodu opremanje vatrogasnih jedinica prebaci na neki od viših nivoa vlasti.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu