Bosna i Hercegovina     | 26.03.2020. 16:26 |

Babić zahvalila Novaliću i Vladi FBiH za sve poduzete aktivnosti i mjere

FENA Saopćenje

VISOKO, 26. marta (FENA) - Gradonačelnica Visokog Amra Babić zahvalila je federalnom premijeru Fadilu Novaliću i Vladi FBiH za sve poduzete aktivnosti i mjere na sprečavanju pandemije koronavirusa, a koje niži nivoi vlasti provode u djelo.

Njen prijedlog je da vlade svih nivoa sredstva koja su prva raspoloživa, među kojima su i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Na današnjoj pres-konferenciji Ureda za informiranje Vlade FBiH, premijer Novalić komentarisao je prijedlog gradonačenice Babić.

- Gradonačelnica Visokog Amra Babić je poslala, moram priznati, jedan od najkonstruktivnijih prijedloga. Elemenat koji tamo dominira je da svi moraju podnijeti teret. Ono što radimo mi kao Federacija treba da radi i kanton i općine. To je jako dobra osnova. Mi ćemo prednjačit, donosit ćemo mjere, a oni treba da ih slijede - kazao je premijer Novalić.

Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U samostanu u Visokom završena prva faza projekta očuvanja samostanskih rukopisa

Policijski timovi pronašli osobu iz Visokog za kojom se intenzivno tragalo po prijavi porodice 

Nevrijeme napravilo štetu povrtlarima u Visokom, Marić i Granić obećali pomoć  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo