Bosna i Hercegovina     | 26.03.2020. 20:40 |

Usvojen Proračun HBŽ-a u iznosu od 81,8 milijuna maraka

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 26. ožujka (FENA) - Na izvanrednoj sjednici Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je Proračun Hercegbosanske županije za 2020. godinu u iznosu od 81,8 milijuna maraka.

Županijski ministar financija Stipan Šarac, obrazlažući prijedlog proračuna, kazao je kako je taj financijski dokument u trenutku njegove pripreme bio održiv i moguć.

Međutim, zbog novonastale situacije prouzrokovane pandemijom kornoavirusa javni prihodi zasigurno će biti manji od planiranih, pa će i rashodovna strana doživjeti značajne izmjena kroz rebalans koji će uskoro uslijediti, dodao je ministar Šarac.

Zastupnici Skupštine HBŽ-a podržali su amandman Josipa Perića (HNL) kojim je izdvojeno milijun maraka za Županijsku bolnicu i domove zdravlja za nabavku zaštitne opreme i sredstva u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa.

Zastupnici su, također, usvojili Odluku o davanju suglasnost na Financijski plan Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za 2020. godinu, kao i Odluku o izvršenju Financijskog plana Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za 2020. godinu.

Na kraju sjednice ministrica rada, zdravstva socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broćeta, ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić upoznali su javnost i zastupnike o radu kriznih stožera i svim do sada usvojenim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština HBŽ-a usvojila Zakon o mirnom okupljanju

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2024. godinu

Usvojen Proračun Županije posavske za 2024. godinu, više novca za demografske mjere

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu