Stranačke aktivnosti     | 27.03.2020. 09:18 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

ZDK je već dvije sedmice pod vanrednim mjerama, a Skupština Zeničko-dobojskog kantona još se nije obratila građanima niti imala vanrednu sjednicu. Tim povodom reagovala je Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

„Skupština ZDK je izgleda u potpunosti prepustila upravljanje krizom Vladi, bez želje da učestvuje u njenom usmjeravanju na bilo koji način. Želim sve zastupnike upozoriti da na to nemamo pravo. Građani su nas birali na četiri godine vjerujući da ćemo ih u tom periodu zastupati ma šta se deseilo. Izdali smo ih kad je najgore. Nadam se da se još uvijek radi o nedostatku svijesti o ulozi Skupštine u kriznim situacijama, a ne o svjesnoj izdaji. Pozivam stoga predsjedavajućeg da hitno sazove vanrednu sjednicu na kojoj bi i nas i građane Vlada informisala o mjerama koje je preduzela, njihovoj učinkovitosti i daljnjim koracima. Još važnije je da Vlada sasluša građane, šta im preko nas, svojih zastupnika imaju poručiti, kao i glas struke. Bez široke participacije predstavnika svih parlamentarnih stranaka i eksperata iz svih oblasti života u ZDK ne samo da nećemo dugo savladati epidemiju i druge probleme koje ona nosi, osim zdravstvenih, nego i ugušiti demokratske procese i u potpunosti živote prepustiti u ruke nekolicine čije su kompetencije za vođenje ZDK bile upitne i prije epidemije, a lični interes im bio na prvom mjestu. Krajnje je vrijeme da uzmemo učešća u vlastitoj sudbini. Jedan od načina je i skupštinsko zasjedanje. Neka građani čuju šta im ko ima ponuditi.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta