Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 12:50 |

Više od 500 penzionera dobilo pomoć Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Sarajevo sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko", a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

- Do današnjeg dana posjetili smo više od 500 penzionera koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko". Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika, svakodnevno osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova, nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština - ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Općina Centar  je obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere. Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

Brojevi na koji se građani mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom