Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 12:46 |

Ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS postavljen kontejner za trijažu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo postavljen je jutros kontejner u kojem će biti organizirana trijaža za pacijente tokom trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa.

Rezultat je to nastavka saradnje između sarajevske Hitne pomoći i Grada Sarajeva. Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo dr. Adem Zalihić istaknuo je da će medicinski radnici sada imati optimalne uvjete za rad u ovakvoj situaciji.

- Ovo je nastavak izuzetno dobre saradnje koju imamo sa Gradom Sarajevo i gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Važno je da u ovim trenucima racionalno razmišljamo i konstruktivno djelujemo i ovo je primjer toga. Treba biti ozbiljan i odgovoran – naveo je dr. Zalihić.

Kontejner je u potpunosti funkcionalan i prilagođen za upotrebu u skladu sa svim potrebnim standardima. Gradonačelnik Skaka je naveo kako je Hitna pomoć jedna od institucija koja je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te kao takva treba biti na vrhu prioriteta u pružanju podrške i pomoći.

- Naša je obaveza osigurati da sistem djeluje, institucije moraju raditi i u ovakvim okolnostima. Građani se trebaju osjećati sigurno. U ovoj situaciji djelujemo koordinirano i u skladu s preporukama i naredbama stručnjaka. Pozdravljamo mjere koje vlade poduzimaju, posebno Vlada Kantona Sarajevo. Grad Sarajevo je dio tih napora. Pozivam još jednom građane da slušaju preporuke stručnjaka, da ostanu u kući i pomognu sebi i svojim najmilijim. Uvjeren sam da ćemo, samo odgovornim pristupom i zajedničkim naporima, proći kroz ovu krizu i dočekati bolja vremena - istaknuo je gradonačelnik Skaka.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Pet domova zdravlja iz HNŽ-a dobilo nova vozila hitne pomoći (VIDEO)

Hitna pomoć u Mostaru imala pune ruke posla, u novogodišnjoj noći primili 93 pacijenta

Pacijenti sa hroničnim oboljenjima trebaju izbjegavati sunce od 10.00 do 17.00 sati

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'