Stranačke aktivnosti     | 27.03.2020. 14:02 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Na današnjoj sjednici Kolegijuma NSRS, PDP nije dobio nikakve razloge, niti argumentaciju zašto bi u Republici Srpskoj trebalo biti uvedeno vanredno stanje. Nisu predstavljene mjere koje će se u tom slučaju sprovoditi, niti šta to konkretno znači za građane, kao i za privredu.

PDP smatra da postojeći režim mjera u toku vanredne situacije daje dovoljno prostora institucijama RS za sprovođenje zaštitnih mjera.

PDP takođe u kontinuitetu insistira da se sve preporuke i mjere izdate od nadležnih zdravstvenih ustanova i stručnjaka poštuju u potpunosti. U ovom trenutku nepotrebno je širenje panike i u tom smislu osuđujemo zatvaranje sjednice za javnost, protiv čega je PDP bio na sjednici Kolegijuma.

Građani treba da budu informisani o razlozima uvođenja vanrednog stanja i svi moramo znati šta vanredno stanje tačno podrazumijeva i kako će to uticati na život svakog čovjeka u Republici Srpskoj.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana