Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 15:14 |

Savez RVI paraplegičara FBiH pozvao članove da slijede instrukcije i naredbe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH zbog vanrednog stanja u zemlji izazvanog koronavirusom na telefonskoj sjednici analizirao je situaciju te pozvao svoje članstvo da sa njihovim porodicama i ostalim građanima Bosne i Hercegovine strogo slijede instrukcije i naredbe nadležnih državnih organa i institucija u borbi sa pandemijom. 

Savez zajedno sa svojim kantonalnim udruženjima - članicama , te članovima upravljačkih struktura Saveza iz svih kantona, a u koordinaciji sa ministarstvima, nadležnim službama i kriznim štabovima, poziva ovu kategoriju i druge društveno osjetljive kategorije da se u slučaju neophodne potrebe jave u najbliže krizne štabove, medicinske službe, službe za boračko-invalidsku zaštitu, obavezno naglašavajući svoj status kao društveno osjetljive tj. rizične kategorije.

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH sa svojim kantonalnim članicama radi na iznalaženju mogućnosti organizovanja podjele zaštitnih sredstava za osjetljive kategorije u društvenoj zajednici.

Posebno podsjeća i poziva svoje članstvo i druge osjetljive kategorije da se na vrijeme obezbijede sredstva za inkontinenciju, terapijama i drugim neophodnim za egzistenciju kao što su lijekovi i sve ostalo zbog predstojećeg nepredvidljivog perioda. 

Savez podsjeća svoje članstvo i osjetljive kategorije da u borbi  za njih i njihove porodice, posebno vode računa da to bude racionalno, sa mjerom, ljudski, građanski, odgovorno, disciplinovano, i sa solidarnošću sa svim ostalima građanima Bosne i Hercegovine, jer ovo je zajednička borba čovječanstva, saopćeno je iz Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH.

Izražen je respekt, zahvalnost i podrška državnim institucijama i svim bh. građanima na organizovanosti i borbi sa pandemijom koronavirusa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nikšić i Lokmić s predstavnicima Saveza RVI paraplegičara o poboljšanju položaja ove populacije

Aganović ponovo izabran za predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH uputio otvoreno pismo visokom predstavniku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta