Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 15:07 |

Sutra vanredna sjednica Općinskog vijeća Novi Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Vanredna sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo bit će održana 28. marta ove godine u 13 sati u multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad Sarajevo.

Na dnevnom redu naći će se Informacija o stanju i preduzetim aktivnostima i preventivnim mjerama zaštite i spašavanja stanovništva na području Općine Novi Grad Sarajevo od donošenja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (Covid19) na području Federacije BiH.

Bit će razmatrane izmjene i dopune budžeta Općine Novi Grad Sarajevo za 2020. godinu, prijedlog Odluke o načinu obračuna i plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora i skloništa Općine Novi Grad Sarajevo u vrijeme proglašenog stanja prirodne i druge nesreće.

Vijećnici će također razmatrati Prijedlog Zaključka u vezi s hitnim upošljavanjem nedostajećeg medicinskog osoblja u Domu zdravlja Novi Grad Sarajevo, Prijedlog zaključka o stavljanju u funkciju neiskorištenog  obradivog zemljišta na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo i Prijedlog Odluke o dopuni Poslovnika o radu Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz ove općine. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'