Bosna i Hercegovina

Tuzla: Udruženje za promociju bh-kineskog mira i jedinstva doniralo 8.500 maski

Saopćenje, Foto FENA/Grad Tuzla

SARAJEVO, 27.marta (FENA) - Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sastao se s delegacijom Udruženja za promociju bosanskohercegovačko - kineskog mira i jedinstva, koje djeluje u Brčko Distriktu i koje je doniralo 8.500 zaštitnih maski za Grad Tuzlu.

Predstavnik udruženja He Haibin, prenio je gradonačelniku Imamoviću pozdrave kineskog ambasadora u BiH, Ji Pinga, koji je najavio da će posjetiti Grad Tuzlu čim se za to steknu uvjeti.

Imamović se zahvalio na donaciji prijajateljskom narodu Narodne Republike Kine i Vladi Narodne Republike Kine, Ambasadi NR Kine u BiH Haibinu, predsjedniku Udruženja građana Bosne i Hercegovine.

-Ovo je veoma humana, bratska gesta. Mi ćemo trećinu količine maski poslati na prvu borbenu liniju protiv koronavirusa, u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, te drugim zdarvstvenim ustanovama i službama zaštite i spašavanja i drugima koji su uključeni u primjenu mjera prevencije i borbe protiv širenja koronavirusa - kazao je Imamović.

U obraćanju javnosti nakon održanog sastanka, He Haibin, predstavnik Udruženja za promociju bosanskohercegovačko-kineskog mira i jedinstva rekao je da se u BiH trenutno razvija epidemija, do danas u Tuzli nisu zabilježeni oboljeli.

-Prije mjesec dana u Narodnoj Republici Kini, dešavala se ista nevolja. Mi se sada, zajedno s vama, suočavamo s ovim izazovom. Bosna i Hercegovina je naš drugi dom i dijelimo s vama i dobro i zlo. Uime Udruženja za promociju bosanskohercegovačko-kineskog mira i jedinstva, i svih Kineza u BiH, pozdravljam bratski narod u BiH - kazao je.

Po prijemu donacije, gradonačelnik i komandant Gradskog štaba civilne zaštite, Jasmin Imamović, s načelnikom Gradskog štaba civilne zaštite Slavkom Stjepićem, posjetio je UKC Tuzla i direktoru  Vahidu Jusufoviću uručio dio donacije, 3.000 zaštitnih maski.

(FENA) M.B.