Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 16:53 |

Večeras počinje dezinfekcija naselja na području Kalesije

FENA Saopćenje

KALESIJA, 27. marta (FENA) - Pripadnici PVJ Kalesija u saradnji s radnicima KP “Komunalac” večeras  će, u skladu sa zaključkom Kriznog štaba općine Kalesija, početi dezinfekciju naselja na području te općine.

- S obzirom na to da su građani uplašeni kada je u pitanju pandemija koronavirusa, mi sve činimo da spriječimo da se on pojavi na našem prostoru. Pored centra Kalesije gdje je i najveća frekvencija osoba, dezinficirat ćemo i sva naša naselja, jer brinemo o zdravlju naših građana - rekao je općinski načelnik Sead Džafić, koji je ujedno i komandant Kriznog štaba.

Dezinfekcija će početi u 18.30 sati i trajat će do ranih jutarnjih sati.

Prema utvrđenom planu, za petak je predviđena dezinfekcija naselja - Vukovija Donjih, Vukovija Gornjih, Čiva, Džafića, Bara i Rajkovina.

U subotu će dezinfekcijom biti obuhvaćena naselja - Tojšići, Novo Naselje, Gornji Tojšići, Hidani i Babajići, te magistrala do raskršća, Zulfići i Jeginov Lug.

Za nedjelju je planirana dezinfekcija naselja - Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Paraći, Horozovina, Seljublje, Brdo, Babina Luka i Kikači.

U ponedjeljak će uslijediti dezinfekcija lokaliteta - Petrovice, Barčići, Bukvari, Rainci Gornji, Magistrala, Zates, Rainci Donii, Čanići i Međaš dom do Sarača, a u utorak na lokalitetima - Meškovići, Lipovice, Sarači, Gaj, Dolina, Miljanovci, Hamzići, Mahmutovići, Dubnica Gornja i Dubnica Donja.

Prnjavor, Kurtići, Huremi, Novo Naselje, Kalesija centar, Tubići, Olanovica, Paljevine, Katanovići, Jelovo Brdo i Gojčin, bit će dezinficirani u srijedu, dok će u četvrtak to uslijediti na lokalitetima - Zelina 1 i 2, Kalesija Gornja, Šahbazi, Muratovići, Brda 1 i 2, Hrvačići, Zukići i Jajići.

Za petak, naredne sedmice, planirana je dezinfekcija u naseljima - Memići, Bulatovci, Hemlijaši i Markovići, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Kalesija - Doček volontera koji su u Turskoj montirali stambene kontejnere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'