Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 16:35 |

Osigurana sredstva higijensko-zdravstvene zaštite za zavode u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u trenutnoj situaciji, uzrokovanoj pojavom koronavirusa, pruža punu podršku direktorima, upravi i uposlenicima zavoda socijalne zaštite u cijeloj Federaciji BiH u provođenju preventivnih mjera zaštite u borbi protiv ove pandemije.

S ciljem zaštite štićenika zavoda, koji predstavljaju najugroženiju kategoriju stanovništva, kao i uposlenika koji u ovim teškim trenucima brinu o njima, ovo ministarstvo je u saradnji s Pomozi.ba, Federalnim štabom civilne zaštite i Crvenim križem Federacije BiH osiguralo donacije sanitarno higijenskih sredstava.

Donacije su dobili zavodi Drin, Bakovići, Pazarić, Hum Sarajevo i ustanove iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je obišao zavode Drin, Bakovići i Pazarić, te  uručio higijensko sanitarna sredstva. Ministar je nadležne u zavodima informisao o daljnjim aktivnostima i najavio da će ovo ministarstvo i u buduće pomagati i brinuti o zavodima socijalne zaštite.

-Svjesni da ulazimo u jedan neizvjestan i rizičan period koji je pred nama,  svi smo u obavezi da poduzmemo sve moguće aktivnosti i mjere s ciljem zaštite štićenika i uposlenika zavoda - rekao je Drljača.

Ministar je informiran o trenutnom stanju, problemima i mjerama koje se poduzimaju u sprečavanju širenja zaraze kao i problemima koji su proizašli iz trenutne situacije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, javlja Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo