Stranačke aktivnosti     | 28.03.2020. 09:10 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Klub zastupnika NS: Traženjem donacija od građana, Vlada KS pokazala da je nedorasla trenutku

 

Ministarstvo finansija KS uputilo je apel svim pravnim i fizičkim licima u zemlji i inostranstvu da uplate novac, kao pomož Vladi KS, u borbi protiv pandemije koronavirusa. Klub zastupnika Naše stranke u Skupštini KS ovaj čin smatra obeshrabrujućim i činom koji može izazvati paniku među građanima.

“U trenutku kad Vlada KS treba pokazati odlučnost i hrabrost, lobirati kod međunarodne zajednice za pomoć za borbu protiv pandemije, ona pokazuje čin očajnika tražeći donacije od pravnih i fizičkih lica.

Umjesto da već imamo formiran krizni štab za saniranje posljedica po ekonomiju i to sastavljen od eksperata, sa tačnim mjerama za sanaciju i pomoć privredi, mi svjedočimo pozivu Ministarsva finansija KS pravnim licima u zemlji i inostranstvu za donacije, a imamo na raspolaganju blizu jedne milijarde KM.

Vlada je tim činom pokazala da je nedorasla trenutku. Pozivamo ih da pod hitno povuku poziv za donacije i pokažu spremnost za borbu protiv epidemije. Naša stranka, ali i brojni eksperti iz različitih sfera društva ponudili su svoju bezrezervnu podršku u nalaženju načina za prevazilaženje krize. Vlada se na to oglušila. Odabrala je strategiju čekanja milostinje. Ovo je sramota tim više što se radi o najbogatijem dijelu države. Kakvu pouku iz njihovog čina mogu izvući znatno siromašniji kantoni koji se dostojanstveno bore s epidemijom?

Očekujemo da Kanton Sarajevo bude primjer i predvodnik u ovoj borbi. Nećemo dopustiti da budemo na začelju i čekamo na dobru volju ljudi koji su spremni odvojiti dio vlastitog novca za pomoć iako im je i samima pomoć potrebna i očekuju je od Vlade KS”, rekli su u Našoj stranci.

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti