Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Stanić: Zašto je Republika Srpska postala najveća obaveza Srbije?


Republika Srpska je od Srbije tražila osnovnu medicinsku opremu, stetoskope, stalke za infuziju, lijekove…potvrdio je to sinoć, direktno, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Za isto upozorenje o konkretnim problemima i brojnim manjkavostima u našem zdravstvenom sistemu, prije samo par dana, drakonskim kaznom, zbog navodnog uznemirenja, prijavljena je doktorica Maja Dragojević Stojić?! – istakao je predsjednik Odbora za zdravstvo SDS Slobodan Stanić.

„Obraćanje predsednika Srbije, potpuno je ogolilo veličinu problema u kojem se Republika Srpska nalazi. Naime, vlast RS je osim deficitarnih respiratora, tražila od Srbije i osnovna sredstva za rad u zdravstvu; traženo je 27 različitih lijekova, zaštitna oprema, različiti medicinski aparati...“ – kazao je Stanić i dodao:

„Ne kaže džaba naš narod - "Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže trag". Sada je, nažalost, trag vidljiviji nego ikad“.

Stanić je naglasio da je dug zdravstvenog sistema Republike Srpske težak više od milijardu maraka ili kako bi to premijer Višković rekao - zdravstvo krvari!

Za isto Vučićevo upozorenje, nama se izriču drakonske kazne.

„Tome treba dodati još i više od 500 miliona KM kredita na trezoru Republike Srpske uzetih od Svjetske banke, EIB-a , EBRD-a, Koreje ( I, II i III), robne kredite za bolnice u Istočnom Sarajevu i Doboju… - istakao je Stanić.

On je kazao da su iz SDS-a na vrijeme upozoravali da ne može biti tri puta skuplji kvadrat bolnice II stepena u Istočnom Sarajevu od kvadrata KC Niš, koji je bolnica IV stepena!

„Upozoravali smo da je Republika Srbija, sa šest puta više stanovnika, riješila čak četiri puta jeftinije integralni informaticki sistem.! Sva ta upozorenja su ignorisana…“

„Srbija će pomoći i zahvalni smo joj na tome, ali smo sigurni da se nije ovako postupalo u mnogim, poput ova dva primjera, mi bi bili u situaciji da pomognemo Srbiji i da joj budemo najdraža, a ne kao sada - njena najteža obaveza“ – zaključio je Stanić.

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.