Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 11:43 |

Na području USK 18 osoba nije poštovalo naredbe o zabrani kretanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. marta (FENA) - Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić istakao je da 18 osoba s područja ovog kantona nije poštovalo naredbe o zabrani kretanja u posljednja 24 sata.

- Zabranu kretanja za sve osobe u periodu 18.00 do 05.00 sati, odnosno policijski sat, nije poštovalo devet neodgovornih pojedinaca. Isti broj ljudi sankcionisan je zbog nepoštivanja mjere potpune zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina. Prema svim ovim osobama poduzete su prekršajne mjere i bit će im uručeni prekršajni nalozi - rekao je Šiljdedić.

Jučer su izvršene i provjere 2. 342 osobe u gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona, kojima su Federalna i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove izdale rješenja o obaveznoj samoizolaciji.

- Policijski službenici i pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite USK jučer su obišli i provjerili 2.342 osobe sa izdanim rješenjima o samoizolaciji. Većina građana se pridržava naloženog, međutim evidentirali smo i 12 slučajeva nepostupanja po izdanim rješenjima - kazao je glasnogovornik Policije USK.

U ovom kantonu trenutno je šest oboljelih osoba, uz dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika, kod kojih je također bila potvrđena zaraza koronavirusom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta