Regija     | 28.03.2020. 11:55 |

U Sloveniji među kritično oboljelima i mlađi ljudi, apel da se drže distance

FENA Agencije

LJUBLJANA, 28. ožujka (FENA) - Među 13 oboljelih od bolesti koronavirusa na intenzivnoj njezi ljubljanske klinike za zarazne bolesti ima i mladih ljudi, upozorio je direktor sveučilišnog kliničkog centra pozivajući mlade da poštuju preporučenu udaljenost u osobnim kontaktima.

"Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj epidemiji jer bolest ne bira", kazao je Janez Poklukar. U njegovoj se bolnici liječi 50 oboljelih.

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenskoj bolnici, trenutno je 28 hospitaliziranih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odjelu intenzivne njege.

Nakon što se u petak utvrdilo da je respiratorni bolesnik, primljen taj dan u bolnicu, ipak pozitivan na koronavirus 93 zaposlenih je u samoizolaciji, prenosi Hina.

Slovenska je vlada u petak navečer odlučila u zdravstveni sustav uključiti sve zdravstvene radnike i suradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike, a već prije su u napore zdravstvenog sustava tijekom epidemije uključeni liječnici na specijalizaciji, oni koji još nemaju liječničku licencu te studenti završnih godina studija medicine.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom