Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 12:36 |

Velike gužve na MGP Orašje zbog malog broja sanitarnih inspektora

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 28.ožujka (FENA) – Granična policija (GP) BiH priopćila je kako se 28. ožujka od 7 sati na ulazu u BiH stvorila ogromna gužva na MGP Orašje, navodeći kako je zbog malog broja sanitarnih inspektora došlo do stvaranja većih kolona putničkih motornih vozila te da zadržavanje traje dva do tri sata.

"Ovim putem podsjećamo javnost da je procedura ulaska u BiH jednaka na svim graničnim prijelazima i u svakom slučaju će državljani BiH koji dolaze iz inozemstva dobiti od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana", poručuju iz Granične policije BiH.

Apeliraju i da se koriste ostali granični prijelazi kako se ne bi stvarala bespotrebna gužva, radi čega se, kako navode, prilikom stajanja, javlja i velika mogućnost širenja koronavirusa.

"Sve osobe koje ulaze na MGP Gradiška, MGP Gradina i GP Kozarska Dubica, nakon što im sanitarni inspektori izdaju rješenje o samoizolaciji, bit će upućene u šatorsku karantenu u Gradišci, uz pratnju policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i pripadnika Civilne zaštite, gdje će se izvršiti testiranje osoba (24 sata će se čekati na nalaz). One osobe za koje se utvrdi da su pozitivne na koronavirus, ostaju u šatorskom karantenu do izlječenja, a drugi, koji nisu pozitivni, upućuju se u kućnu samoizolaciju", navodi se u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom