Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 13:55 |

U HNK koronavirusom zaražene 33 osobe, u Mostaru deset

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 28. marta (FENA) - U Hercegovačko-neretvanskom kantona 33 osobe zaražene su virusom covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

- U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica- rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić.

Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratotu,  dok su dvije osobe u oporavku.

Zahvalio je građanima HNK na poštivanju propisanih mjera, kazavši kako su im se građani zapravo pridružili u borbi protiv virusa.

- Ostankom u kući i smanjivanjem socijalnih kontakata građani nam izuzetno mnogo pomažu i jedino na taj način možemo se braniti od ovog virusa - poručio je dr. Avdić.

Prvi slučaj zaraze u HNK zabilježen je 17. marta u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom registriran je u utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Gorjele dvije kuće u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo