Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 10:34 |

Crveni križ Ljubuški dobio vrijednu donaciju dječje hrane

FENA Nada Landeka

LJUBUŠKI, 30. ožujka (FENA) - Dvadeset i jedna tona dječje hrane vrijedna je donacija koja je proteklog vikenda stigla u Crveni križ Ljubuški iz Njemačke.

- Riječ je o dječjoj hrani i kašicama njemačkog proizvođača HIPP za uzrast od 6 mjeseci do 4 godine. Vrijednost pošiljke je oko 50 tisuća eura, a najmlađim stanovnicima Ljubuškog hranu su donirali članovi viteškog reda iz Njemačke, Klaus Blos i Thomas Schott – kazao je za Fenu predsjednik Crvenog križa zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Viktor Grbavac.

Dodao je kako će se dječja hrana podijeliti građanima Ljubuškog koji imaju malu djecu.

- Dio donirane hrane podijeliti ćemo crvenim križevima u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju, a jedan dio donacije proslijedit ćemo Pedijatriji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar - istaknuo je Grbavac.

Govoreći o drugim aktivnostima Crvenog križa ZHŽ-a u trenutnoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje koronavirusa, Grbavac je dodao kako je aktivirano trideset volontera koji pomažu građanima iznad 65 godina u dostavi hrane i lijekova.

- Crveni križ radi dostavu, akcije za socijalno ugrožene, u koordinaciji smo s gradovima u našoj županiji. Ovaj tjedan pored podjele dječje hrane planiramo obići sve socijalno ugrožene korisnike i osobe koje su u potrebi da im dostavimo hranu i higijenske potrepštine - kazao je Grbavac.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom