Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 15:16 |

Čović i Sattler o nabavci medicinske opreme za BiH i pristupu fondovima EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO0, 28. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa šefom Izaslanstva i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Johannom Sattlerom.

Dužnosnici su razgovarali o alociranim financijskim paketima Europske unije za nabavku najpotrebnije medicinske opreme u BiH, pristupu fondovima Europske unije i višestrukim novim inicijativama koje se odnose na jugoistočnu Europu, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Razgovarano je o stanju zdravstvenog sustava, gospodarstva i pandemiji koronavirusa u Bosni i Hercegovini, te mjerama koje se diljem zemlje uvode kako bi se stalo na kraj širenju zaraze korona virusom. Tijekom razgovora izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i komunikacijom u zajedničkim nastojanjima ovladavanja pandemijom.

Čović je ponovno potvrdio predanost Bosne i Hercegovine europskim partnerima, naglašavajući da je Europska unija vjerodostojan i angažiran partner koji kontinuirano doprinosi dobrobiti i razvoju BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo