Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 15:42 |

U samoizolaciji 240 građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 28. marta (FENA) - Na teritoriji Gornjeg Vakufa-Uskoplja nije registriran nijedan slučaj zaraze virusom COVID-19, a svi urađeni testovi na koronavirus bili su negativni.

Prema informaciji iz Kriznog štaba ovog grada, rješenje o samoizolaciji trenutno ima 240 građana, dok su iste mjere prestale da važe u slučaju 38 osoba.

Članovi Općinskog štaba CZ su, zajedno s ostalim službama i institucijama nadležnim za zaštitu zdravlja ljudi, uspješno proveli brojne mjere zaštite stanovništva po preporukama kriznih štabova, koji su formirani s ciljem preveniranja širenja pandemije.

Uputili su zahvalnost građanima koji se pridržavaju svih donesenih odredbi i svojim odgovornim ponašanjem „uveliko doprinose zaštiti stanovništva, i činjenici da je situaciju na području ove općine moguće kontrolirati“.

Osobe starije od 65 godina informirane su o uputstvu za dostavu lijekova s esencijalne liste za mjesec april ove godine.

Njima će lijekovi s pomenute liste biti dostavljeni na kućnu adresu, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica potvrđena ili nije, odnosno da li su uplatili markicu ili nisu.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana