Stranačke aktivnosti     | 28.03.2020. 16:52 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je razgovarao telefonom s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prilikom razgovora razmijenjena su mišljenja o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Posebno se razgovaralo o nabavci zaštitne opreme što mora biti prioritetno pitanje za sve.

Podržana je zajednička odluka predsjedatelja Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o zahtjevu da se BiH ali i druge zemlje Zapadnog Balkana izuzmu iz odluke iz zabrane izvoza medicinske opreme iz EU zbog pandemije koronavirusa.

Tijekom razgovora naglašena je važnost zajedničke koordinacije, sukladno nadležnostima, kako bi se iskazala solidarnost i donijele potrebne odluke za pomoć ljudima koji su u posebnoj potrebi. Osobe i obitelji koje su i koje će biti ekonomski pogođene pandemijom koronavirusa moraju biti prvi prioritet i predmet Vlada svih razina.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Sve se više približavaju stavovi i mišljenja između partnera u Federaciji BiH (VIDEO)

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti