Stranačke aktivnosti     | 28.03.2020. 17:08 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Odbacivanje zaključaka o međuentitetskoj liniji je uznemirujuća poruka iz entiteta RS 

Odluka skupštinske većine u entitetu RS da odbije sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH" stvara opravdanu sumnju u namjere vlasti entiteta RS vezano za uvođenje vanrednog stanja.

SDA smatra da je potrebno, u skladu sa Ustavom, ubrzati procedure donošenja odluka vezanih za stanje krize uzrokovano pandemijom koronavirusa, te naši zastupnici principijelno nisu protiv uvođenja vanrednog stanja.

Ipak, uznemirujuća je činjenica da je većina u NSRS odbacila zaključke kojima smo tražili da NSRS decidno obaveže Vladu da vanredno stanje ne koristi za ograničavanje slobode kretanja preko međuentitetske linije, prvenstveno kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći povratničkim naseljima. 

S obzirom na ranije najave mogućeg uspostavljanja kontrolnih punktova MUP-a RS na međuentitetskoj liniji, kao i skandalozne najave ministra zdravstva Alena Šeranića da će deportovati «državljane FBiH» – odbacivanje navedenih zaključaka predstavlja vrlo opasnu poruku vlasti entiteta RS. 

Zbog  svega navedenog, naši delegati u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS glasat će protiv odluke o vanrednom stanju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Priopćenje za javnost Kantonalne organizacije SDA HNK

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti