Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 17:20 |

Mladi Crvenog križa Bugojno poručuju građanima da nisu sami

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 28. marta (FENA) - Da su okolnosti možda drugačije, onda bi djevojke i mladići iz Općinske organizacije Crvenog križa u Bugojnu, s prvim proljetnim danima realizirali mnoge aktivnosti koje su davno planirali u svom programu rada za ovu godinu.

Međutim, organizaciju i učešće na raznim seminarima, takmičenjima i druženjima, zamijenili su idejom da se i sami angažiraju u globalnoj borbi sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Građani, koje su posjetili ovih dana, svjedoče o njihovoj posvećenosti, pažnji i ozbiljnosti s kojom pristupaju svakom zadatku, pružajući pomoć najugroženijima. 

U isto vrijeme, ne misle na umor, već naprosto sazrijevaju s njim, budući da su se prvi put susreli sa situacijom kojoj se, ni u snu, nisu nadali ni oni puno iskusniji i stariji od njih.

Čuvari humanosti, kako ih opravdano zovu, u ovim vanrednim okolnostima rade punom parom i tako će biti, kažu, sve dok za to ima potrebe.

-Ponosna sam što su upravo naši volonteri oni koji brinu o starijim ljudima za vrijeme pandemije. Vjerujem da svi zajedno možemo značajno reducirati posljedice stanja u kojem smo se našli, i da će solidarnost i saradnja mladih rezultirati uspjehom u ovom ozbiljnom izazovu za sve ljude - kazala je Feni voditeljica Mobilnog tima Općinske organizacije Crvenog križa Bugojno Fatima Muratović.

Ističe da su mladi volonteri Crvenog križa samo tokom jučerašnjeg dana dostavili lijekove i kupili namirnice za više od dvadeset osoba treće životne dobi, te da će se slične aktivnosti nastaviti u narednom periodu.

-Pozivamo sve zainteresirane koji nam žele pomoći na način da volontiraju, doniraju robu, zaštitne maske ili rukavice, da se jave. Građane molimo da ostanu u svojim kućama, i poručujemo im da nisu sami - rekla je ova mlada Bugojanka.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'