Regija     | 29.03.2020. 15:15 |

S. Makedonija: Istraga zbog smrti četvrte žrtve koronavirusa

FENA Agencije

SKOPLJE, 29. ožujka (FENA) - Tužiteljstvo u Ohridu priopćilo je u nedjelju da je otvorilo istragu vezanu za smrt četvrte žrtve koronavirusa u Severnoj Makedoniji, 66-godišnje žene koja nije primljena na liječenje u ohridsku bolnicu iako je bila u lošem stanju.

Kako se navodi, prve informacije pokazuju da je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja žene iz Struge matični ljekar preporučio hospitalizaciju na infektivno odjeljenje bolnice u Ohridu, ali da ona i pored toga nije primljena.

Osnovno tužiteljstvo u Ohridu će, precizira se, raditi na "utvrđivanju činjenica za eventualno postojanje kaznene odgovornosti".

Uz to je Ministarstvo zdravlja najavilo da će "napraviti potpunu reviziju tog slučaja kako bi se utvrdilo da li postoji ljekarski propust", prenosi Beta.

U priopćenju Ministarstva je objašnjeno da se žena iz okoline Struge zarazila kada je bila u gostima u Debru, neposredno pred proglašenje kriznog stanja 13. ožujka, gdje je imala kontakt sa jednim tamošnjim oboljelim doktorom.

Kada su joj se javili simptomi kod zaraze, 24. ožujka je, dodaje se, zakazala je testiranje na korona virus preko matičnog ljekara. Materijal za testiranje je uzet 26. marta, a rezultat je stigao dan kasnije, u petak.

"Zbog naglog pogoršanja stanja pacijentice matični ljekar je odmah preporučio hospitalizaciju na infektivnom odjeljenju bolnice u Ohridu, ali do dobijanja rezultata nije primljena u bolnicu", navelo je Ministarstvo zdravlja, uz napomenu da je umrla žena imala i bolest srca i pluća.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Skupština S. Makedonije konstatirala ostavku premijera Zaeva

Zaev podnio ostavku na funkciju premijera

Izrael izvjestio o prvom preminulom od omikron soja koronavirusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta