Politika

Čović razgovarao sa američkim veleposlanikom

Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom.

Dužnosnici su razgovarali o višestrukim mjerama koje su, prateći preporuke stručnjaka i modele zemalja koje su se prethodno suočile s pandemijom, uvedene kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i ekonomske posljedice u BiH.

Dužnosnici su također razgovarali o kapacitetima zdravstvenog sistema, ekonomskim mjerama, pitanjima sigurnosti i stabilnosti, te međunarodnoj suradnji.

Bilo je riječi i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu su sugovornici naglasili da je politička suradnja, posebno u ovom trenutku, ključna.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović je, u ime žitelja Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, izrazio zahvalnost američkom narodu i dužnosnicima koji alokacijom humanitarne pomoći i medicinske opreme doprinose očuvanju života, stabilnosti i prosperiteta BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E.F.