Ekonomija     | 29.03.2020. 17:55 |

Čović razgovarao sa visokim predstavnikom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Razgovarano je o trenutnoj teškoj zdravstvenoj ali i gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji prouzročenoj pandemijom koronavirusa. Istaknuto je kako sve razine vlasti u BiH moraju iskazati solidarnost, razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kako bi se slušajući struku, što prije oporavili od pandemije koronavirusa.

Također, kako je naglašeno, sve razine vlasti moraju imati usuglašena i prihvatljiva rješenja za pomoć ekonomiji i gospodarstvu. Zaštita radnih mjesta, te zakonske olakšice i poticajne mjere prema poduzećima, ekonomiji, poljoprivredi i gospodarstvu ne smiju biti zapostavljene.

Dužnosnici su prokomentirali i aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako svako krizno djelovanje zahtjeva i aktivniju suradnju i kompromis na svim poljima, izabranih dužnosnika svih konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su se složili kako je nužno unaprijediti političke odnose i ukupno ozračje u Bosni i Hercegovini, što je moguće postići samo kroz konkretno usuglašene reformske procese, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'