Svijet     | 29.03.2020. 21:19 |

Modi zatražio oprost od Indijaca zbog uvođenja potpune karantene

FENA Agencije

NEW DELHI, 29. ožujka (FENA) - Indijski premijer Narendra Modi zatražio je oprost od građana svoje zemlje nakon što je uveo sveobuhvatnu blokadu za koju je rekao da je nanijela štetu milijunima siromašnih ljudi.

Ova samokritika se odnosila na nedostatak planiranja uoči karantenskih mjera za zaustavljanje širenja koronavirusa, koje su obznanjene u roku kraćem od četiri sata, javlja BBC.

Zbog toga su mnogi od 1,3 milijarde indijskih građana ostali bez posla i u stanju gladi. Deseci tisuća radnika su bili prisiljeni pješačiti stotinama kilometara prema rodnim selima.

Zbog vladinih mjera obustavljen je javni prijevoz u zemlji, a jedan je radnik umro nakon što je pokušao pješačiti do svoje kuće 270 kilometara, rekli su policijski dužnosnici agenciji Reuters.

Narendra Modi se u svom tjednom radijskom obraćanju ispričao zbog utjecaja strogih mjera, uključujući obvezan boravak u kući. Međutim, rekao je da ne postoji "drugi način" da se zaustavi brzo širenje virusa.

-Osobito kad pogledam svoju siromašnu braću i sestre, definitivno osjećam da oni moraju razmišljati kakav je to premijer koji nas je stavio u ove poteškoće? Posebno tražim njihov oprost, rekao je.

Indija je prijavila oko 1.000 slučajeva koronavirusa i 25 smrtnih slučajeva.

Međutim, stručnjaci brinu da bi stvarni broj infekcija mogao biti daleko veći. Indija ima jednu od najnižih stopa testiranja na svijetu, iako su u tijeku napori za povećanje tih kapaciteta.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Šef ukrajinske diplomatije Kuleba u posjeti Indiji iduće sedmice

Indija potpisuje ekonomski sporazum s grupom evropskih zemalja od 100 milijardi dolara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo