Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 11:42 |

Na području USK tokom vikenda 43 osobe nisu poštovale policijski sat

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 30. marta (FENA) - Policija Unsko-sanskog kantona (USK) je tokom prethodna tri dana sankcionisala 43 osobe, koje nisu poštovale potpunu zabranu kretanja, odnosno policijski sat. Evidentirani su i slučajevi nepoštivanja zabrane kretanja za mlađe osobe od 18 i starije od 65 godina, kao i kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

- U prethodna tri dana, ukupno 43 osobe nisu poštovale potpunu zabranu kretanja ili policijski sat. U petak je sankcionisano devet osoba, u subotu 23, a u nedjelju 11 lica. U ovim danima evidentirano je i 16 slučajeva nepridržavanja mjera zabrane i kada su u pitanju građani mlađi od 18 i stariji od 65 godina - istakao je glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako su ukupno 44 osobe prekršile izrečene mjere o obaveznoj samoizolaciji, te prema njima dalje postupa Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. U ovom dijelu Bosne i Hercegovine trenutno je 2.561 osoba u obaveznoj kućnoj samoizolaciji, a najviše rješenja izdano je građanima Cazina, Velike Kladuše i Bihaća.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'