Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 12:08 |

Centri za zdravo starenje pomažu svojim članovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predstavnici tri centra za zdravo starenje Općine Centar pokrenuli su veliku zajedničku akciju pomoći svojim članovima zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Sanela Feratović, predsjednica Udruženja "Zdravo živi/sretno stari", koje upravlja centrima za zdravo starenje u Muhameda Kantardžića 3, te u Nahorevskoj ulici 103, kazala je da je kroz ovu mrežu centara za zdravo starenje Općine angažovano šest volontera koji pomažu svojim članovima, saopćeno je iz Općine Centar.

- Kako je novim vanrednim mjerama, zbog pandemije koronavirusa, našim članovima onemogućeno slobodno kretanje, uspostavili smo sistem pomoći koji funkcioniše na način da jedan dan zovemo naše članove, kojih ima 987 iz ova tri centra i oni naprave spiskove šta im je potrebno nabaviti od hrane, lijekova i higijenskih potrepština. Na osnovu tih spiskova se drugi dan podijelimo u tri grupe i odlazimo u nabavku namirnica i lijekova koje dostavimo našim članovima na adresu - kazala je Feratović i dodala da je u posljednjih deset dana uručena pomoć za 240 članova.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo