Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 13:00 |

UNESCO i Grad Sarajevo donirali Općoj bolnici kontejner za trijažu pacijenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Pred Općom bolnicom "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo u sklopu trijažnog centra postavljen je i drugi kontejner koji će olakšati rad medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove tokom borbe protiv pandemije koronavirusa.

Direktor ove zdravstvene ustanove Zlatko Kravić ističe da je ovo rješenje povoljnije od trijažnog šatora, kako za pacijente, tako i za osoblje bolnice i medicinsku opremu, te da će u novim i sigurnijim uslovima  u dvije trijažne jedinice biti brži protok pacijenata, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš". 

Napominje da u trijažnom centru Bolnice radi tim od 50 doktora i medicinskih sestara/tehničara, koji se smjenjuju svakih šest sati.

Sredstva za kupovinu kontejnera je osigurao UNESCO i Uprava Grada Sarajeva, a na inicijativu dogradonačelnika Sarajeva Milana Trivića. Menadžment Opće bolnice je svesrdno prihvatio ovaj prijedlog, a podržali su ga i gradonačelnik i dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Ivica Šarić te šef sarajevskog ureda UNESCO-a Siniša Šešum.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Državno povjerenstvo za UNESCO BiH ponovno aktivno nakon četiri godine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo