Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 14:29 |

Jupić: Nulta stopa tolerancije za osobe koje daju netačne podatke (VIDEO)

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. marta (FENA) - Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za praćenje novog koroonavirusa Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić potvrdio je da je protekle noći testiranjem na Kliničkom centru u Sarajevu potvrđeno ukupno deset novih slučajeva infekcije koronavirusom Covid-19 u tom kantonu od čega sedam u Zenici, dva u Zavidovićima i jedan slučaj u Žepču.

U Zenici je infekcija potvrđena kod dvije osobe koje su ranije boravile u Centru za srce u Tuzli te kod pet osoba koje su rodbinski povezane sa inficiranim pacijentom u Kantonalnoj bolnici Zenica, a koji je također liječen na klinici u Tuzli.

- Osoba koja je testirana u Žepču također je bila na liječenju u Tuzli, dok dvije zaražene osobe iz Zavidovića nemaju veze sa tim klasterom, ali su povezane s jednim slučajem koji je ranije hospitaliziran u Zenici - pojasnio je Jupić.

Apelirao je na građane i pacijente da zdravstvenim radnicima daju tačne epidemiološke podatke te prijave ako su imali kontakt sa sumnjivim pacijentima, jer u protivnom direktno ugrožavaju zdravstveni sistem, sebe i svoje najbliže.

- Ubuduće ćemo imati nulti stepen tolerancije za takve osobe. Pacijenti ne trebaju strahovati da će biti uskraćeni za bilo kakav oblik zdravstvene pomoći, jer naši domovi zdravlja i bolnice imaju kapacitete da odgovore potrebama svakog pacijenta bez obzira da li su inficirani ili ne - zaključio je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK.

Pogledajte http://fena.ba/video/4219

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1KWF8Or3byN_JIUP4ZhZ1SEXHIWXbr-fW?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo