Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 14:29 |

Pojačana briga o socijalno ugroženim osobama na području grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 30. marta (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić na današnjem je sastanku s predstavnicima javnih kuhinja Imaret i Merhamet, te Gradske organizacije Crvenog križa istakao važnost pojačane brige o socijalno ugroženim osobama.

-Ni u ovim vanrednim okolnostima zbog opasnosti od širenja koronavirusa, ne smijemo dozvoliti da nam sugrađani budu gladni. Grad Bihać će podržati sve aktivnosti javnih kuhinja i Crvenog križa, kako bismo osigurali prehrambene artikle i tople obroke za naše najugroženije sugrađane - rekao je bihaćki gradonačelnik Fazlić.

Istaknuto je kako je već podijeljen veliki broj prehrambenih paketa, te da će se s tom praksom nastaviti i u narednom periodu.

Javna kuhinja Imaret trenutno ima 180 redovnih i 40 vanrednih korisnika, dok je Merhamet do sada podijelio 368 prehrambenih paketa. Fazlić navodi da je predviđena i podjela još 200 paketa u narednim danima, a i Crveni križ Grada Bihaća će pripremati obroke za socijalno ugrožene.

Skoro 70 prehrambenih paketa podijelio je i Centar za socijalni rad Bihać, a u pripremi je još 100 za korisnike usluga na evidenciji.

Potvrđeno je da će Grad Bihać financijski pomoći rad javnih kuhinja i u ovim vanrednim okolnostima, kao i sve aktivnosti Gradske organizacije Crvenog križa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Francesco Rocca podnosi ostavku na mjesto predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Merhamet Bihać bilježi povećan broj korisnika javnih kuhinja

Svijet 'opasno nepripremljen' za sljedeću krizu, upozorava međunarodni Crveni krst

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'