Politika

Čović razgovarao s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Filedom

Saopćenje, Foto Fena/Arhiv

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom.

Predsjedatelj Čović je informirao veleposlanika Fielda o nizu vođenih razgovora s dužnosnicima iz okruženja s ciljem razmjene iskustava u poduzetim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Sugovornici su istaknuli kako je važna međunarodna solidarnost u borbi protiv pandemije, kao i koordinirano djelovanje u svim akcijama. Važnim je naglašena pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini, dok prioritet moraju imati ugrožene skupine i stariji.

Osim zaštite zdravlja svih žitelja Bosne i Hercegovine, u razgovoru je naglašeno kako se mora žurno reagirati i prema gospodarstvu. Svako radno mjesto je prevažno i unatoč izvanrednoj zdravstvenoj situaciji, mora se misliti i na prihvatljive mjere koje će pomoći i stabilizirati ekonomiju.

Bosni i Hercegovini i zemljama zapadnog Balkana osim ekonomske pomoći, važno je osigurati i omogućiti kupnju medicinske opreme, poput maski i respiratora kako bi uspješno zauzdale pandemiju koronavirusa, zaključeno je danas, a prenosi u svom saopćenju Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M.B.